Így teszik könnyebbé az életünket a konyhai gépek!

Nagyszüleink a gépesítés kora előtt minden konyhai munkát a két kezükkel végeztek és valószínű, hogy most körbe csodálnák a konyhai gépeinket.
Így teszik könnyebbé az életünket a konyhai gépek!

Ezeknek az eszközöknek az a célja, hogy annak aki az ételt készíti minél kevesebb kézi erőt kelljen kifejtenie. A turmixpépeket, daráló, szeletelő gépeket és konyhai aprítókat nem szívesen nélkülözné senki napjainkban, hiszen minden gép segítség a konyhában.

A kézi mixer amellyel nemcsak tojáshabot készíthetünk ugyanúgy hiányozna mint az aprító amely anélkül vágja össze a hagymát, hogy könnyeznünk kellene. A reggeli kávé is jobban esik ha kényelmesen készül el, hiszen az elektromos kávédaráló nemcsak erőkifejtés nélkül darál, de sokkal finomabbra is darálja a kávét mint a régi eszközök.

Ugyanígy a tálas mixerrel is nemcsak keverhetünk és dagaszthatunk, habot is verhetünk, sőt ha multifunkciós a gép, akkor a salátakészítéshez szükséges, összes munkafolyamatot megoldja egyedül.

A fritőzök és a forrólevegős sütő készülékek megoldják azt a problémát, amit a rántott hús sütése közbeni felforrósodott olaj kifröccsenése és kellemetlen szaga okozna.

Főként, hogy a forrólevegős sütők egyáltalán nem kívánnak zsiradékot, így a fáradt olaj hulladék kezelésével sem kell bajlódni. Bár az étel íze ugyanolyan finom, mint az olajban sütéskor, azonban olaj híján alacsonyabb a kalóriatartalma.

Minden munkafolyamatot támogat az innovatív digitális mérleg amely különféle formában és méretben kapható, de jóval pontosabbak mint a nagyanyáink konyhai mérlege.

Mi az amit már otthon is elkészíthetünk amit régebben csak étteremben ettünk?

Már több olyan ételt is elkészíthetünk otthon, amit régebben elképzelhetetlennek hittünk. Ilyen például a pattogatott kukorica, a gofri, a vattacukor, de már vásárolhatunk asztali grill és gyros sütőt is, sőt nyílt tűz nélkül készíthetünk olyan innovatív ételeket mint a sous vide, ami nem más mint nagyon alacsony hőfokon, hosszú időn át, nyomás alatt párolt hús.

Milyen kisgépek segítik egy reggeli elkészítését?

Az elektromos kávéfőzők és tejhabosítók, a pirítós sütők, a tojásfőzők, gofrisütők segítségével sokkal gyorsabban és kényelmesebben kerülnek az asztalra a reggelihez szükséges ételek. Sőt akik esetleg még komplexebb, esetleg meleg reggeliben gondolkodnak, azoknak nagy segítség lehet a minigrill, mini sütő, szendvicssütő, mikrohullámú sütő, hiszen ezekben a sütőkben gyorsan elkészül a reggeli - esetenként a vacsora -, alapanyagaiból az étel. De a reggeli italok elkészítéséhez nemcsak a kávéfőző tartozik, hanem az elektromos vízforraló is, hiszen van aki kávé helyett teát szeretne a reggelihez.

Természetesen ha mindezeket a feladatokat egy közösségben kell ellátni, nagy kapacitású konyhai gépekre van szükség.

Összegezve

A konyhai gépek hosszú ideje segítik a konyhai munkát, egy részük alkalmas arra, hogy a főzés egyes részfeladatait átvegye tőlünk, míg egy másik részük változatos ínyencségek fogyasztását teszi lehetővé.

Kapcsolódó cikkek

Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Hiába nem szeretünk otthon szerelni és barkácsolni, ha egyszer rendszeresen hibák keletkeznek a ház körül.

Hogyan találja meg a megfelelő költöztető céget az Ön számára?

Hogyan találja meg a megfelelő költöztető céget az Ön számára?

Az Ön igényeinek megfelelő költöztető cég kiválasztása kihívást jelenthet.

6 ok, hogy otthonra is szükséged lesz jakuzzira

6 ok, hogy otthonra is szükséged lesz jakuzzira

A stressz nem csak testi, de lelki gondokat is okozhat. Éppen ezért nagyon hasznos, ha van az otthonunkban egy jakuzzi, amely testileg és feltölt. Mutatjuk, hogy miért is olyan hasznos a rendszeres pezsgőfürdő használat.