Tippek a pezsgőfürdő tisztán tartásához

Van néhány alapvető tipp, amelyet követhet a pezsgőfürdő tisztán tartásához.
Tippek a pezsgőfürdő tisztán tartásához

Az első, hogy távolítson el minden laza törmeléket a vízből. A következő tipp a szűrő tisztítására vonatkozik. Körülbelül kéthetente egyszer ellenőrizze a szűrőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy még mindig jó állapotban van. Ha eltömődik, akkor vagy ki kell cserélni, vagy gyakrabban kell tisztítani. A kád felületének tisztításához használhat vizet és fehér ecetet is.

Egy másik fontos tipp, hogy öblítse le fürdőruháját, mielőtt belép a kádba. A legtöbb fürdőruha gépi mosással készül, és szappanmaradványokat hordoz. Ez habos rendetlenséget okozhat a kád belsejében. Ez megnehezíti a tisztítást, ráadásul csúnya is.

A szűrő tisztítása mellett fontos a víz rendszeres cseréje is. A jakuzzi vize idővel elszennyeződik, és a heti sokkoló kezelés segít megelőzni a túlfolyást és fenntartani az egészséges pH-egyensúlyt. A vizet négyhavonta is érdemes cserélni. Ellenkező esetben kádja elveszíti frissességét, és újra ki kell tisztítani.

Míg a klór a régi szabvány, addig a bróm az újabb szabvány. A bróm kevésbé erős, és nem áraszt olyan erős szagot, mint a klór. Fontos azonban, hogy a gyártó utasításai szerint a megfelelő mennyiségű vegyszert adagolja a vízhez. Ha nem biztos benne, mindig használhat előre kimért termékeket.

Mielőtt beszállna a pezsgőfürdőbe, zuhanyozzon le, és távolítson el minden testápolót, különösen a dezodorokat. Továbbá távolítson el minden parfümöt, testápolót vagy hajzselét. Ezek mind bekerülhetnek a vízbe, és beszennyezhetik azt. Ha ezeket az anyagokat a pezsgőfürdőben hagyja, az habzani fog és zavarossá válik.

A fürdőtisztító oldat rendszeres használata javíthatja a vízminőséget és csökkentheti a karbantartási időt. A vízvezetékrendszerből és a fúvókákból is eltávolíthatja a szennyeződéseket. A tisztítás után alapos öblítéssel és törléssel kövesse a tisztítást. A rendszeres vízcsere elengedhetetlen a pezsgőfürdő kiegyensúlyozott pH-szintjének fenntartásához.

A jakuzzi rendszeres tisztítása nagyon egyszerű és nem tart sokáig. Használhat enyhe tisztítóoldatot vagy akár csak enyhe fehérítőoldatot is. Egy jó megoldás kilenc rész vízből és egy rész fehérítőből áll. Ügyeljen arra, hogy három-hat havonta cserélje ki a vizet a pezsgőfürdőben, hogy tisztán tartsa azt.

Kapcsolódó cikkek

Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Hiába nem szeretünk otthon szerelni és barkácsolni, ha egyszer rendszeresen hibák keletkeznek a ház körül.

Kandallók kialakítása a modern otthonokban: Stílus és funkcionalitás

Kandallók kialakítása a modern otthonokban: Stílus és funkcionalitás

A kandallók kialakítása és stílusa folyamatosan változik a modern otthonokban.

Időtlen elegancia megalkotása

Időtlen elegancia megalkotása

Egy olyan világban, ahol a tömeggyártású bútorok dominálnak, néhány cég kiemelkedik, egyedi alkotásaikkal életet lehelve a terekbe.