3 gin típus, amit muszáj kipróbálnod

A legtöbb ember kóstolt már az élete során valamilyen gint.
3 gin típus, amit muszáj kipróbálnod

KIZÁRÓLAG 18 ÉVEN FELÜLIEK FIGYELMÉBE!

Nem véletlen, hiszen napjainkban az egyik legnépszerűbb alkoholos italnak számít. Az őrület a 21. században indult, de ma már nemcsak a régebbi, hanem az újabb típusú változatokat is szívesen fogyasztjuk. Éppen ezért egy kicsit zavaró lehet a megannyi változat.

Ebben a cikkben bemutatjuk azokat, amelyeket mindenképpen érdemes kitérni. Emellett kifejtjük, hogyan alakul a Hendrick's gin ára webáruházban.

1. London Dry

A London Dry Gin eredetileg Londonból származik, ma már szinte bárhol a világon találkozhatunk vele. Először 1831-ben jelent meg a piacon, a remek desztillációs technikával pedig elérték, hogy az ital száraz és tiszta maradt. Akadnak azonban olyan uniós szabályok, amelyek szigorúan kikötik, hogy mikor nevezhetünk egy gint London Dry-nek. Ennek kapcsán leírják, hogy az alkoholban mindennek növényi alapanyagnak kell lennie a desztilláció idején, tehát nem szabad lepárolni, majd ízesítőket hozzáadni.

A London Dry Gin amúgy remekül passzol egy G&T-hez, valamint a martinihoz egyaránt. Hozzá kell tenni, hogy nagyon rugalmasan, bármilyen koktélhoz fel lehet használni, így nem igazán van megkötés ezzel kapcsolatban.

2. Hendrick’s gin

A Hendrick’s gin a világ egyik legkedveltebbje, amit Skóciában a William Grants and Son gyárt Girvan lepárlóban 1999 óta. Ebben a fajtában két extra növény található, mégpedig az uborka és a bolgár rózsa. Az élénk, friss virágos illat mellé jön tehát a roppanós uborka, a rózsa és a boróka íze, amit egy kis vaníliával tettek különlegessé. Garantáltan újratöltős fajta, nem elég belőle egy pohárral.

A legjobban indián, bodzás, esetleg uborkás tonikkal lehet párosítani, majd borókabogyóval és rózsaszirommal díszetni. A Hendrick’s gin ára webáruházban igen kedvező, így érdemes egy próbát tenni vele.

3. Plymouth gin

A Plymouth gin nem annyira száraz, lágyabb az íze, mint például az előbb említett London Dry-nak. Három változata létezik, a Regular, a Navy Strength, valamint a Sloe Gin. A népszerűségét jól mutatja, hogy 23 gin alapú koktél fő hozzávalójának számít. Ez azt jelenti tehát, hogy igen sokoldalú, jól megy mind a G&T-hez, mint a martini koktélokhoz egyaránt. Nagyon jól lehet vele kísérletezni, így aki egy kicsit is kedveli a keverés folyamatát, annak érdemes vele próbát tennie otthon.

Összegezve

Van tehát pár olyan gin, ami nemcsak népszerű, hanem sokoldalúan fel is lehet használni. Mind a Hendrick’s, mind a Plymouth, mind a London Dry egy régóta ismert és népszerű alkohol, amelyek sokféle italhoz jól mennek.

Kapcsolódó cikkek

Ezek manapság a legnépszerűbb és legjobb koktélok

Ezek manapság a legnépszerűbb és legjobb koktélok

A lassan érkező nyárral, ideérnek a nyári partik és velük együtt a koktélok is.

3 gin típus, amit muszáj kipróbálnod

3 gin típus, amit muszáj kipróbálnod

A legtöbb ember kóstolt már az élete során valamilyen gint.

Nem tequila, mégis agavéből van – Mi az?

Nem tequila, mégis agavéből van – Mi az?

Minden tequila mezcal, de nem minden mezcal tequila.