Miért van szüksége a vállalkozásoknak székhelyre?

Magyarországon minden vállalkozásnak és cégnek szüksége van egy székhelyre, de ez nem csak itthon, hanem világszerte ismert és elterjedt szokás.
Ezért van szüksége a vállalkozásoknak székhelyre

A székhely egy olyan bejegyzett iroda, ahol minden ügyintézés zajlik, a hivatalos iratokat itt tárolják, ha ügyfelek érkeznek, itt fogadják őket, de emellett a postai küldemények átvételének is ez a helyszíne. Összességében tehát egy olyan irodáról van szó, ahol a cég adminisztratív tevékenysége zajlik, illetve ahol ellátják a székhellyel kapcsolatos kötelezettségeket.

A cégeknek és vállalkozásoknak tehát kivétel nélkül rendelkezniük kell székhellyel, enélkül nem kezdhetik meg a működésüket. Ez a hely, iroda nem összetévesztendő sem a telephellyel, sem a fiókteleppel. Nem hunyhatunk szemet afelett a részlet felett, hogy székhely csak olyan ingatlan lehet, ami vagy a cégvezető tulajdonában áll vagy ugyan csak bérli, de rendelkezik róla szerződéssel. Ennek a területnek meg kell felelnie azoknak az előírásoknak, amiket hivatalosan a székhellyel szemben támasztanak. Hogy ez mit is jelent pontosan? Sajnos hiába rendelkezünk egy üres telekkel, ha az nem alkalmas arra, hogy irodaként használjuk, nem lesz megfelelő székhelynek. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak egy irodának berendezett helyiség lehet a székhely, de sem a szántóföld, sem a sufni nem lesz megfelelő erre.

Mi a teendő, ha nem rendelkezünk ilyen ingatlannal?

Amennyiben nem rendelkezünk megfelelő ingatlannal, akkor a székhelyszolgáltatással biztosíthatjuk a cégünk számára a megfelelő megoldást. A szolgáltatás igénylésével együtt egyebek mellett a cégtáblát, de a bélyegzőt is biztosítják a számunkra, illetve a hivatalos levelek továbbítása és a postai küldemények nyilvántartása is része a feladatok átvállalásának. Mindez tehát azt jelenti, hogy a székhellyel kapcsolatos kötelezettségeit,-- az adminisztratív részletekre kiterjedően is -- látja el a szolgáltató, ami mindemellett természetesen hivatalosan is biztosítja magát a székhelyet is a cégünk számára.


Kapcsolódó cikkek

Linképítés a gazdaságosság jegyében?

Linképítés a gazdaságosság jegyében?

A linképítés összetett folyamat, s mint ilyen számtalan részegységből áll.

Ezért van szüksége a vállalkozásoknak székhelyre

Miért van szüksége a vállalkozásoknak székhelyre?

Cégeknek és vállalkozásoknak egyaránt kötelező.