Hogyan válasszunk praktikus íróasztalt?

Amikor felmerül az új íróasztal vásárlása, sokan hajlamosak lecsapni a legolcsóbb lehetőségre. Pedig hosszú távon kiemelten fontos lenne mérlegelni olyan szempontokat, mint a praktikum, az ergonomikus kialakítás és persze az egészségre gyakorolt hatás. Lássuk, milyen legyen az íróasztal felülete!
Hogyan válasszunk praktikus íróasztalt?

Laminált: a legnépszerűbb választás

A fára felvitt műanyag bevonat, a laminátum megfizethető, tartós és jobban ellenáll a külső hatásoknak, mint a tiszta fa vagy a furnér. Széles választékban kapható minden színben és faerezettel is. Ha szeretné, hogy a laminált íróasztal sokáig tartós maradjon, keressen vastag felületű íróasztalt.

Fém vagy acél: a legtartósabb választás

Bár megjelenésükben talán nem a legprofesszionálisabbak, a fém vagy az acél íróasztalok kedvező árúak és megfelelőek a hosszú távú, erős igénybevételhez vagy a nagy forgalmú helyeken. Az ilyen típusú asztalok minőségét részben az összsúlyuk felmérésével és tapintással mérhetjük fel.

Fa vagy furnér: a legelegánsabb választás

A furnér egy vékony fa felületi réteg, amely azonban sok esetben egy gyengébb alapra van felragasztva. A fából és furnérból készült asztalok általában vonzóbb megjelenésűek, mint más típusú íróasztalok, de jellemzően drágábbak és lényegesen kényesebbek; könnyebben karcolódnak, és nem alkalmasak durva vagy erős igénybevételre.

A fiókok minősége és tartóssága

Az íróasztal minősége gyakran leginkább a fiókok felépítésében mutatkozik meg. A fém görgők az erős, tartós illesztétekre utalnak. A fiókoknak könnyen kell nyílniuk és záródniuk, miközben azért súlyuk is van. Optimális esetben a fiókok teljes hosszukban kihúzhatók, lehetővé téve a teljes és egyszerű helykihasználást.

Vessen egy pillantást az acél vagy fém íróasztal fiókjaira, amikor azok zárva vannak. Ha rést lát ott, ahol a fiók találkozik az íróasztallal, akkor az íróasztal nincs megfelelően beállítva. Vizsgálja meg az íróasztal sarkait és széleit is, és ellenőrizze, hogy nincs rajta semmilyen kopás.

Maga a garancia is jó képet ad egy adott asztal minőségéről, tartósságáról és várható élettartamáról. A jótállás általában az egyéves korlátozottól az élethosszig tartó garanciáig terjed. A következő íróasztal kiválasztásakor vegye figyelembe a fent felsorolt szempontokat, így az értékes eszközként szolgál majd az egyszerre kényelmes, ergonomikus és produktív munkaterület kialakításában.

Kapcsolódó cikkek

Modern loft lakás: ez az új trend

Modern loft lakás: ez az új trend

A loft lakásra jellemző a nagy belmagasság és a nyitott terek, így minden egy légtérben van.

Alapvető csavarok, amiket érdemes otthon tartani

Alapvető csavarok, amiket érdemes otthon tartani

Általában minden családban tartanak otthon barkács felszerelést, hiszen ma már nem csak a férfiak, hanem a nők közül is van aki barkácsol. Ha javítani kell valamit vagy összeszerelni, nem csak szerszámokra, hanem szögekre és csavarokra is szükség lesz.

6 ok, hogy otthonra is szükséged lesz jakuzzira

6 ok, hogy otthonra is szükséged lesz jakuzzira

A stressz nem csak testi, de lelki gondokat is okozhat. Éppen ezért nagyon hasznos, ha van az otthonunkban egy jakuzzi, amely testileg és feltölt. Mutatjuk, hogy miért is olyan hasznos a rendszeres pezsgőfürdő használat.