Ezért éri meg az elektromos fűtés és a megújuló energiarendszerek

Gondolt már arra, hogy otthonában, üzlethelyiségében vagy ingatlanában megújuló fűtési rendszert vagy zöldenergetikai megoldásokat telepítsen? Ha a fenntartható fűtésbe fektet be, technológia előnyei rendkívül vonzóak mind a pénzügyi megtérülés, mind és a környezeti felelősség szempontjából.
Ezért éri meg az elektromos fűtés és a megújuló energiarendszerek

Ha olaj- vagy gázüzemű fűtést üzemeltet, vagy meglévő hagyományos kazánja korszerűsítését fontolgatja, itt az ideje, hogy átálljon otthonában az alternatív, környezetbarát, megújuló fűtési rendszerre. Meglepheti, mennyit takaríthat meg a pénz és a szén-doxid-kibocsátás tekintetében is.

Hőszivattyúk

Az elektromos fűtés mellett a földi hőszivattyúk iránt is megnőtt az érdeklődés a közelmúltban a kereskedelmi szolgáltatók részéről. A hagyományos fűtés cseréje vonzó megoldás lehet mind az üzemanyagszámlák, mind a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére.

A levegős hőszivattyú még a fenti típusnál is több előnnyel jár, mivel azzal ellentétben még -20 fokos külső hőmérséklet esetén is biztosítja a padló, a radiátorok és a víz melegét. A levegős hőszivattyúk úgy is konfigurálhatók, hogy a melegebb hónapokban is légkondicionálást biztosítsanak.

Ha már a vállalkozása számára is gondolkodott a hagyományos fűtési rendszerek alternatíváján, egy kereskedelmi hőszivattyú lehet a megoldás - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Ez egy környezetbarát, költséghatékony és alacsony karbantartási igényű lehetőség. A hőszivattyúk vonzó befektetés lehetnek a vállalkozások számára, hiszen a segítségükkel nagyságrendekkel csökkenthetjük a fűtésszámlát. Eközben pedig a korszerű fűtési megoldás által hozzájárulnak a szénlábnyom csökkentéséhez is.

Biomassza kazánok

A biomassza kazánok környezetkímélő, fenntartható fűtési megoldást jelentenek lakóépületek és kereskedelmi helyiségek számára egyaránt. A biomassza megújuló energiaforrás, amelyet fa, növények és egyéb szerves anyagok, például trágya vagy háztartási hulladék elégetésével állítanak elő. Égéskor ugyanis a fentiek szén-dioxidot bocsát ki, de lényegesen kevesebbet, mint a fosszilis tüzelőanyagok.

A biomassza fűtési rendszerek fapelletet, forgácsot vagy rönköt égetnek el, hogy meleget biztosítsanak egyetlen helyiségben, vagy üzemanyaggal lássák el a központi fűtést és a melegvíz-kazánokat.

A kályha rönköt vagy pelletet éget egyetlen helyiség fűtésére – és akár egy hátsó kazánra is felszerelhető a víz fűtése érdekében. A kazán rönköt, pelletet vagy forgácsot éget, és a központi fűtési -és melegvízrendszerre van csatlakoztatva. Egy fatüzelésű biomasszakazánnal akár évi ötmillió forintot is megtakaríthat egy régi fűtési rendszerhez képest.

Kapcsolódó cikkek

Tanácsok az irodai újrahasznosításhoz - Az irodáknak és cégeknek is meg kell tanulni újrahasznosítani.

4 tanács az irodai újrahasznosításhoz

Az újrahasznosítást nem csak a magánszemélyeknek, hanem a cégeknek is magukévá kell tenni. A cikkben négy tippet is adunk ehhez.