4 ok az olvasásra, csakis férfiaknak

Szerencsére, egyre több ember olvas ismét. A számítógép térhódításával kicsit háttérbe szorult az olvasás, de ma már kezdenek az emberek visszatalálnia az olvasáshoz és értékelik azt az élményt, amelyet egy-egy könyv képes nyújtani. Valóban sokkal jobban el tudunk aludni és sokkal mélyebb, pihentetőbb alvásban lehet részünk, ha lefekvés előtt, rendszeresen olvasunk. Voltaképpen mindegy, hogy mit, a lényeg, hogy olvassunk. Férfiaknak is javasolt ez a szabadidős tevékenység. Mutatjuk is, hogy miért.
4 ok az olvasásra, csakis férfiaknak - Az olvasás jót tesz a kognitív funkcióknak

1. Fiatalos külső, fiatalos gondolkodás

Amikor elhatároztad, hogy rendszeresen edzeni jársz, mi is volt a szándékod? Bizonyára az, hogy a külsőd, a megjelenésed izmos, fiatalos és sportos legyen. Mivel az agyunk is öregszik, így az agynak is szüksége van arra, hogy edzésben tartsuk. Furán néz ki, amikor valaki éjt nappallá téve azért küzd, hogy harcoljon az öregedéssel szemben, de a kognitív funkciók javításáért semmit sem tesz. Ne csak a testedre, hanem az agyadra is fókuszálj.

2. Megértőbb partner szeretnél lenni? Olvass!

A nők nem értik a férfiakat, a férfiak nem értik a nőket. A férfiak többsége nem szeret lelkizni és hosszasan beszélgetni. Ha olvasol, ha sokat olvasol, fejlődhet a beleérző, azaz az empatikus képességed, ami viszont azt eredményezi, hogy jobb lesz a kapcsolatod a kedveseddel. Ez egy jó érv arra, hogy rendszeresen könyvet vegyél a kezedbe.

3. Tanulsz a történetekből

A könyvek, tanítanak. Bármilyen könyvet is olvasol, a könyvek elgondolkodtatnak, és sok mindenre rádöbbentenek. A legtöbb könyv happy enddel zárul és az emberek is ilyen boldog végre áhítoznak. A könyvek megtanítanak arra, hogy ne adjuk fel az álmainkat és hogyan, és miért valósítsuk meg a céljainkat.

4. Szeretsz edzeni? Tornáztasd meg az agyadat is!

Tudtad, hogy a rendszeres testmozgás milyen pozitívan hat az egészségre? Sokféle betegség kerülhet el, ha rendszeresen edzel, ha eljársz az edzőterembe, ha futsz, vagy úszol. Ugyanilyen tornára van az agyunknak is szüksége, hiszen az agy is öregszik. Sőt, az agy mérete, egyre kisebb lesz, ahogy öregszünk. Az agysejtek kommunikációja nem lesz megfelelő, ha nem tornáztatjuk meg rendszeresen.

A gondolkodás, az emlékezet, a memória, a kognitív funkciók csak akkor működnek kifogástalanul idősebb korunkban, ha edzésben tarjuk az agyunkat. Ezt megtehetjük olvasással, keresztrejtvényfejtéssel, de sok más kreatív tevékenységgel is. Mindig azt csináljuk, amihez kedvünk van. A gyerekkel játszunk puzzle-t, a barátokkal kártyázhatunk, este lefekvés előtt olvashatunk. Megannyi lehetőség van, hogy ne hagyjuk ellustulni az agyunkat. A nyelvtanulás is egy jó edzésforma az agy számára.

Kapcsolódó cikkek

A zene megnyugtat, lelket gyógyít

A zene megnyugtat

Zene hatására egy más tudatállapotba kerülünk. Ennek hatására el tudunk lazulni és az agy nem a problémákon kattog. Zenére, muzsikára minden embernek szüksége van, hogy ki tudjon néha kapcsolni. Miben segíthet még a zene? A cikkből ez is kiderül.

Fokozd az energiádat! Mutatunk 6 egyszerű módszert!

Fokozd az energiádat! Mutatunk 6 egyszerű módszert!

Az energianövelés nem is olyan bonyolult dolog.

4 ok az olvasásra, csakis férfiaknak - Az olvasás jót tesz a kognitív funkcióknak

4 ok az olvasásra, csakis férfiaknak

Nem csak a testünknek, az agyunknak is szüksége van arra, hogy rendszeresen megtornáztassuk. Az olvasás is egy ilyen agyi torna.