Modern loft lakás: ez az új trend

A loft lakásra jellemző a nagy belmagasság és a nyitott terek, így minden egy légtérben van.
Modern loft lakás: ez az új trend

Azonban ha külön terekben gondolkodunk, egyfajta struktúrát tudunk kialakítani, így megtarthatjuk a loft jelleget, de otthonosabb lesz a lakásunk. Főként a hálószoba az, ami személyes tér mindenki számára, úgy kell kialakítani, hogy a látogatók lehetőleg ne láthassanak be. A nagy belmagasság miatt, lehetőség van galéria kialakítására, ahol esetlegesen a hálószoba is kialakítható. Bár nem túl otthonos a hangulat és a kényelem a rideg terek miatt, a téglafalak, a betonpadló, a nagy üvegfelületek még tovább hangsúlyozzák azt.

Hogyan rendezzük be a loftot?

Ezt az egybefüggő nagyméretű teret berendezni, főként nagy méretű, de alacsony bútorokkal ajánlott. Kiegészítőkból is jobb nagyobb méretet választani, valamint sok modern képpel díszíteni a falat.

A szőnyegek használata fontos, mert növelik a kényelem érzetet. Amennyiben szeretnénk erősíteni az indusztriális jelleget, akkor a megoldás az, hogy minél több tárgyban és bútorban köszönjön vissza a beton, a tégla és a fém, mint például egy fémlábú gyönyörű fa étkezőasztal. Nagyon jól mutatnak a barna és a konyak színek ebben a stílusban.

De nem csak indusztriális stílusban lehet berendezni a loftot, hanem fával helyettesítve a sok fémet, vidéki stílust is létrehozhatunk. Világos színekkel, fa bútorokkal és textilek használatával vidéki stílusú loftunk lesz.

Használhatjuk a régi bútordarabokat újakkal együtt is, figyelve az egyensúly megtartására.

Akár a régiek között helyezünk el pár új bútordarabot, akár az újak között néhány régit, mindig magára fogja vonni valamelyik a tekintetet.

Milyen egy műemléki védettségű épületben lévő loftban élni?

Egy műemléki védettségű épületben lakni különleges életforma. Ilyen helyen a nagy tér, és a kreatív energiákkal teli izgalmas lakások miatt szeretnek itt lakni. Fémszerkezetes üvegfalakat és az eredeti téglafalakat megtartva, a régi értékeket megőrizve, az ipari jegyeket hangsúlyozva készül a felújítása az ilyen loft lakásoknak. A modern külső és a természetes fényviszonyok okos kihasználása,a modern kornak megfelelő otthont hoz létre a régi épületekből.

Ráadásul ezzel a stílusirányzattal a már meglévő, de használaton kívüli épületek hasznosítása is megtörténik, hiszen azok az épületek amelyekből loft lakásokat csinálnak, egyébként lehet, hogy az enyészeté lennének. Így pedig ráfordítással ugyan, de lakható épületekké válnak, környezetvédelmi szempontból is hasznossá téve őket.

Az Ágyneműshop webáruházban 3 részes ágyneműhuzatok vásárlása nagy választékból lehetséges.

Összegezve

A modern loftot a fiatalok nagy része kedveli a tágas terek, az ipari kinézet és a régies stílus miatt. Lakberendezése sem bonyolult, hiszen lehetőleg nagyméretű, stílusos berendezési tárgyakat kell beszerezni hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Modern loft lakás: ez az új trend

Modern loft lakás: ez az új trend

A loft lakásra jellemző a nagy belmagasság és a nyitott terek, így minden egy légtérben van.

Tippek a pezsgőfürdő tisztán tartásához

Tippek a pezsgőfürdő tisztán tartásához

Van néhány alapvető tipp, amelyet követhet a pezsgőfürdő tisztán tartásához.

A legjobb szövetek kiválasztása ágyneműk számára

A legjobb szövetek kiválasztása ágyneműk számára

A legjobb szövetek kiválasztása az ágyneműk számára fontos döntés.