Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Hiába nem szeretünk otthon szerelni és barkácsolni, ha egyszer rendszeresen hibák keletkeznek a ház körül.
Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Ott van a folyamatosan csöpögő csap, a lógó konnektor, a lemerült akkumulátor vagy éppen a mosogatógép eltömődése. Ezek mind egyszerű helyzetek, amik megoldásához nincs szükség különösebb szaktudásra, csupán pár darab alapszerszámra.

Ez a cikk most azoknak szól, akiknek semmi hasonló eszközük nincsen otthon, amelyek amúgy sokszor jöhetnek jól.

Belépőszint: szerszámok, amik nélkül semmit sem javíthatunk meg

A legnagyobb probléma, hogy az otthoni hibák esetén áthívunk egy barátot vagy ismerőst, aki üres kézzel érkezik, mi pedig nem tudunk semmit a kezébe adni, amivel megoldhatja a helyzetet. Kéziszerszámok vásárlása könnyen és gyorsan megvan, ha például az interneten nézelődünk. Ezekre akkor is szükség van, ha soha, de tényleg soha nem fordul meg a fejünkbe, hogy a kezünkbe vegyük őket.

Egy alap szerszámkészlet mindig ideális megoldást jelenthet, ami bár apró, de rengeteg mindent meg lehet vele javítani. Egy kalapács, egy csavarhúzó, hozzá bitekkel és állítható villáskulccsal és máris megszereltethetünk ezt-azt, vagy hívhatunk valakit, aki ért ezekhez a kéziszerszámokhoz. Nem lesz vele élmény az ezzel való munka, de ez egy alap szett, amire minden otthonban szükség van.

Emeljük egy következő szintre a készletünket!

A következő, amire szükség lehet, egy rendes csavarhúzókészlet. Szinte bármely áruházban vagy webshopban beszerezhetjük, nem kell tökéletesnek és prémiumnak lennie, főleg, ha csak tényleg néha vesszük kézbe. A lényeg, hogy legyen benne 2-3 darab különféle méretű csavarhúzó, valamint többféle csillagcsavarhúzó. Egy ilyen szett párezer forint és megtalálhatóak benne az alap bitek is. Egy rendes készlettel persze sokkal kellemesebb a munka, de ez is tökéletesen megteszi.

Ebbe a kategóriába tartozik egy alap villáskulcsokból álló összeállítás. Férfiak számára elengedhetetlen, hogy legyen egy készlet 6-32-ig. Aki nem vágyik gyakori otthoni szerelésre, annak bőven megteszi egy webáruházas alap szett. Előfordulhat, hogy a nagy méretek elsőre feleslegesnek tűnhetnek, azonban például a víz szereléséhez általában a 22-esnél nagyobbakra lesz szükség.

Az állítható villáskulcsok szintén jól jöhetnek, de ezekből sem árt inkább egy teljes készletet beszerezni. Aki nem szerelésből él, annak egy ilyen változat egész életére elegendő lehet.

Mi a helyzet a vízpumpafogóval?

Bár nem igen van olyan ember, aki folyamatosan és napi szinten használná ezt az eszköz, az elnyalt fejű csavaroknál és a vastag, nem igazán megfogható dolgoknál sokkal praktikusabb, mint egy villáskulcs. Ritkán kell tehát elővenni, de, ha nincs más megoldás, akkor az ember mindig ehhez az eszközhöz fordul segítségért. A válasz tehát: mindig legyen belőle otthon legalább egy darab.

Összegezve

Nem mindenki szeret szerelni, de nincs annál rosszabb, amikor elromlik valami otthon és nem tudunk vele mit kezdeni.

Kapcsolódó cikkek

Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Kéziszerszámok azoknak, akik nem szeretnek szerelni

Hiába nem szeretünk otthon szerelni és barkácsolni, ha egyszer rendszeresen hibák keletkeznek a ház körül.

Alapvető csavarok, amiket érdemes otthon tartani

Alapvető csavarok, amiket érdemes otthon tartani

Általában minden családban tartanak otthon barkács felszerelést, hiszen ma már nem csak a férfiak, hanem a nők közül is van aki barkácsol. Ha javítani kell valamit vagy összeszerelni, nem csak szerszámokra, hanem szögekre és csavarokra is szükség lesz.