Videó trendek 2023-ban

Bár a médiafogyasztási szokások folyamatosan változnak, továbbra is a videó a legkedveltebb kontent típus a tartalommarketingben belül, és egyre több vállalat alkalmazza marketing stratégiája központi elemeként. Ha szeretnéd kimaxolni a videó készítésben rejlő lehetőségeket, akkor ebből a cikkből megismerheted az idei videó trendeket.
Videó trendek 2023-ban

A videó trendek szinte folyamatosan változnak. Néhány éve például nagy divat volt a vlogolás, clickbaitelés, a közönség szerette a hosszabb bevezetőket, és a hírességek ajánlásai is népszerűek voltak.

Az ilyen tartalmak azonban már nem felelnek meg a 2023-as elvárásoknak. Az alábbiakból megtudhatod, hogy ma milyen kontentekkel foghatod meg a közönséget, és mi az, ami tényleg működik!

Shortok (rövid formátumú videók) a 2023-as videó trendek élén

A shortokkal jól jár a tartalomgyártó, de a -fogyasztó is, ugyanis ezek a videók gyorsan elkészülnek, sok kattintást hoznak „a konyhára”, sokoldalúan felhasználhatók, a nézők értékes idejéből pedig nem vesznek el sokat, mégis hasznos információkhoz juttatják őket.

Mindezek tükrében nem meglepő talán, hogy a teljes mobil-adatforgalom kb. 80%-át ezek a short videók teszik ki, és napi szinten mintegy 30 milliárd megtekintést érnek el.

Az is a shortok mellett szól, hogy ha megnyered velük a célcsoportot, és tetszik az embereknek a rövid formátumú videód, utána nagyobb valószínűséggel néznek végig hosszabb kontenteket is.

Az első 8 másodpercet kell a legjobban megtolni, ugyanis, ha ennyi idő alatt nem nyered el a néző érdeklődését, akkor könnyen elveszítheted.

Egyre nagyobb a mesterséges intelligencia szerepe

Természetesen nem váltja ki egy marketing szakember munkáját a mesterséges intelligencia, de sok-sok időt és energiát megspórolhatsz a használatával, így nem is csoda, hogy ez a legnagyobb videós trendek egyike 2023-ban.

Kiváló eszköz a hatékonyság és a termelékenység növelésére, azonban mindig érdemes ellenőrizni a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott tartalmakat!

Próbáld ki YouTube szkriptek és leírások készítésénél vagy a cím generálásnál!

Videó podcast, az egyik legfrissebb videós trend

A videó és a podcast a két legkedveltebb tartalomtípus – ezek „szerelemgyereke” a videó podcast, amely ötvözi a legfontosabb előnyeiket.

Lehet csak hallgatni főzés közben, de koncentrálhatunk a vizuális élményre is, amely nemcsak érdekesebbé teszi a kontentet, de a megértést is nagy mértékben támogatja.

A videó podcast a közösségépítésre is kiváló eszköz a YouTube-on, illetve bevetheted akkor is, ha nagyobb elérésre szeretnél szert tenni.

SEO eredmények – videó készítéssel

Tudtad, hogy a YouTube a Google utána a második legerősebb keresőmotor?

Az információkat itt is kulcsszavak alapján keresik az emberek, és a YouTube is generál egy rangsort, amelynek a legelőkelőbb helyeit a legügyesebb tartalomgyártók szerzik meg, és ők viszik el a kattintások jelentős részét.

Ha szeretnéd növelni az organikus eléréseid számát, érdemes nemcsak a releváns infókat tartalmazó, minőségi tartalmak gyártására figyelni, hanem emellett a SEO szempontok érvényesítésére is gondot fordítani (megfelelő kulcsszavak használata, a címek, fejezetek, leírások felépítése, időkódok stb.)


Értékkommunikáció mint videós trend

Egyre nagyobb szerepe van az értékkommunikációnak, vagyis annak, hogy a YouTube-ra feltöltött kontentjeid tükrözzék az elképzeléseidet, a vállalat céljait, értékeit, és derüljön ki, hogy milyen ügyek mellett állsz ki, mit támogatsz.

Ezzel erősíted a márkádat, hitelesebbé válsz a nézők szemében, és mivel az értékkommunikáció hatására a bizalmuk és a szimpátiájuk is nő a céged iránt, könnyen lehet, hogy pont emiatt fognak téged választani a versenytársak helyett.

Ha nem tudsz, vagy nem szeretnél videó készítéssel foglalkozni, de szükséged van profi kontentekre és YouTube-csatorna menedzsmentre, vedd fel a kapcsolatot a DLX MEDIA csapatával!

Kapcsolódó cikkek

Videó trendek 2023-ban

Videó trendek 2023-ban

Bár a médiafogyasztási szokások folyamatosan változnak, továbbra is a videó a legkedveltebb kontent típus a tartalommarketingben belül, és egyre több vállalat alkalmazza marketing stratégiája központi elemeként.

Livestream-en nyomják az influenszerek

Homeshopping 2.0 a kínai Amazonon, a Taobao-n

Felépített gyerekszobákból megy az influenszerek műsora. Bemutatjuk, milyen Kínában a livestreamezés.

Kereskedelmi trendek - online vásárlás trendek - e-commerce trendek

5 trend az online vásárlás terén

Az online vásárlásnak is van divatja.