4 tanács az irodai újrahasznosításhoz

A környezet védelme mindenki számára nem csak fontos, hanem egyre sürgetőbb. A vállalatok is hozzájárulnak a légszennyezéshez és az üvegházhatású gázok kibocsátásához és keletkezéséhez. Ezek a tényezők mind- mind hozzájárulnak a környezet túlterheléséhez és megsemmisítéséhez, éppen ezért nem csak a magánszemélyeknek, hanem mindenkinek nagy a felelőssége abban, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga és a vállalkozása után.
Tanácsok az irodai újrahasznosításhoz - Az irodáknak és cégeknek is meg kell tanulni újrahasznosítani.

Az irodákban is számtalan lehetőség van arra, hogy minél energiatakarékosabban éljünk, és minél kevesebbet pazaroljunk. A cikkben ehhez adunk 4 tanácsot, olyan tanácsokat, amelyek kevesebb terhet rónak a környezetre és még takarékoskodhatunk is ezek segítségével.

A zöld beszerzés elsődleges

Mit is takar ez a kifejezés, azaz a zöld beszerzés? Az irodák úgy tudják a leghatékonyabban csökkenteni a környezeti terhelést, ha megválasztják a beszállítóikat. Olyan beszállítókat kell választaniuk, amelyek fenntartható módon előállított árukat szállítanak az adott iroda, cég számára. A legjobb, ha kerülik azokat a beszállítókat, akik túl sok csomagolást alkalmaznak, hiszen a csomagolóanyagok is nagyban veszélyeztetik a környezetünket. Fontos, hogy a beszállítók olyan anyagokat és irodai eszközöket szállítsanak, amelyek nem tartalmaznak mérgezőanyagokat, azaz az egészségre káros anyagokat, illetve az is kulcsfontosságú, hogy ezek az anyagok újrafelhasználhatók és újrahasznosíthatók legyenek. Ha figyelünk arra, hogy honnan származnak az irodában használatos kellékek és berendezések, akkor meg van arra a lehetőségünk, hogy a mi irodánk is környezetbarát irodává váljon.

Az energiafogyasztás csökkentése is elsődleges

Az irodákban számtalan módon csökkenthető az energiafogyasztás. A legegyszerűbb és a leggyorsabb módon úgy csökkenthetjük az energiafogyasztást, ha LED-es lámpákkal világítunk az irodákban. De a szél-, a nap és a geotermikus energia felhasználás is egy-egy jó alternatíva, hogy minimalizáljuk az irodában az energiafogyasztást.

Az újrahasznosítás sem ördögtől való dolog

Az újrahasznosítás az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben kivitelezhető dolog és az egyik leghasznosabb, hogy az iroda az elsők között váljon környezetbaráttá. Egy irodában rengeteg olyan holmi megtalálható, amelyet újra lehet hasznosítani, ilyenek a papírhulladékok, a kartondobozok és a csomagolóanyagok. Ezeket vétek lenne kidobni, hiszen mindezeket újra is lehet hasznosítani.

Az irodai mellékhelyiségek a pazarlás színterei

Az irodai mellékhelyiségekben folyik a legnagyobb pazarlás, hiszen ezekben a helyiségekben gyakran égve marad a lámpa, túl sok vizet pazarolunk és a kéztörléshez is papírtermékeket használunk. A mozgásérzékelős lámpák nagyon praktikusak, hiszen a távozásunk után azonnal lekapcsolnak. Az érzékelős csapok is hasznosak, hiszen a közelükbe tartva a kezünket, azonnal kezet moshatunk, de ha nem érzékeli a kezünk közelségét, úgy azonnal elzáródik, azaz nem pazaroljuk fölöslegesen a vizet. A papírtörlő helyet automatikus kézszárítókat is lehet alkalmazni.

Kapcsolódó cikkek

Tanácsok az irodai újrahasznosításhoz - Az irodáknak és cégeknek is meg kell tanulni újrahasznosítani.

4 tanács az irodai újrahasznosításhoz

Az újrahasznosítást nem csak a magánszemélyeknek, hanem a cégeknek is magukévá kell tenni. A cikkben négy tippet is adunk ehhez.